Robert Gojani tog ett kliv ned och flera kliv upp. Så kan man sammanfatta säsongen 2014.
Ett kliv ned på plan, han blev sittande mittfältare tillsammans med Fredric Fendrich. En duo som kompletterade varandra i det närmaste perfekt.
- Det är där jag vill spela, jag får ha mycket boll. Och flera kliv upp i kvalitet och utveckling.
- Det har gått bra.

Fakta

Under fredagen avslöjar Jnytt vilket HFF-spelare som vann Jnytt-ligan.

Fakta

Under fredagen avslöjar Jnytt vilket HFF-spelare som vann Jnytt-ligan.

Stor talang
Han är ingen kille som tokhyllar sig själv, Robert Gojani. Precis som resterade spelare i Jönköpings Södra sätter han laget före jaget. Och det kanske är just det som gjort att J-Södra i år gjorde sin bästa säsong i Superettan. Och kanske är det just det som gör att klubben, och supportrarna, på allvar kan drömma om Allsvenskan.
Den största anledningen till förvandlingen av såväl laget som Robert Gojani själv är enligt honom nye tränaren Jimmy Thelin.
Förra året såg man stor talang och potential i Gojani. Men man såg också en spelare som var på gränsen till lat och som man inte riktigt visste vad han ville med fotbollen. I år har det varit annorlunda.
- Jag märker själv att jag har utvecklats, jag har blivit en ledare på plan. Förra året visste jag att jag hade talang, men jag fick inte fram det. Nu har Jimmy sagt vad jag ska göra och att jag ska vara en ledare. Det gör att man växer både som spelare och som person, säger Gojani som fortsätter med att hylla Jimmy Thelin:
- Han har fått ihop laget. Vi har alltid haft bra spelare, men aldrig varit ett lag. Han får alla att bli ledare. Både på plan och utanför.
När det gäller framtiden så sstår det fortfarande skrivet i stjärnorna vad som händer med Robert Gojani. Hans kontrakt har gått ut. J-Södra vill behålla sin guldklimp. Och Gojani själv vill stanna kvar i grönt.
- Jag tror att det blir klart nu snart. Det är Södra som gäller. Jag vill vara kvar. Med den trupp och tränare vi har kan vi gå långt, och jag tror att jag kan utvecklas mycket.

Annons

Vad behöver du utveckla?
- Allt. Fotbollen går så snabbt, jag måste utveckla allt för att ta nästa kliv, jag kan inte ge ett specifikt svar.

Vad är nästa kliv?
- Jag vet inte. Högre upp. Jag tror inte att det är överdriven skillnad från Superettan till danska eller holländska ligan. Men då krävs det att jag utvecklar allt i mitt spel.

Har du fått några anbud?
- Det har inte varit jättemycket konkret. Men det var några danska lag från högstaligan som ville att jag skulle komma och provträna, men det kändes inte så intressant.

Var ser du dig om fem år?
- Antingen har vi tagit upp J-Södra i Allsvenskan, och vi är ett starkt lag i Allsvenskan eller att jag har tagit klivet ut, kanske till Danmark. Jag gillar dansk fotboll. Den går lite snabbare och mycket teknik, jag tror att dansk fotboll hade passat mig.

Till sist. Vad säger du om att vunnit Jnyttligan?
- Det är jättekul, det betyder att man har gjort något bra.

Det betyder att vi på Jnytt kan fotboll också!
- Exakt! Haha! 

Fem snabba med Robert Gojani.