Annons

Annons

I måndagskväll avslutades de centrala förhandlingarna kring de anställda vid Peltors fabrik i Värnamo. Men diskussionerna slutade i en oenighet och enligt SR Jönköping står det nu helt klart att ägarna 3M, som tog över Peltor för ett år sedan, kommer att flytta fabriken till Wroclaw i Polen. Totalt 70 anställda drabbas, 60 stycken ur produktionen och tio tjänstemän sägs upp.

Enligt en affärsplan kommer ytterligare 30 personer att bli arbetslösa inom de närmsta två åren eftersom mer produktion kommer att förflyttas till Polen.

- Beslutet har fattats på så pass hög nivå så att arbetsledningen här inte har haft så mycket att säga till om, säger Susanne Andersson, vice ordförande för Metall på Peltor till SR Jönköping.

Petter Hagander, personalchef på 3M, säger enligt ett pressmeddelande att lågkonjunkturen till viss del har påskyndat beslutet flytta en del av produktionen utomlands. Däremot har det inte varit avgörandet.

- Vi kommer att samarbeta med Arbetsförmedlingen i syfte att hitta nya jobb åt de berörda och vi kommer att vara så flexibla som möjligt om och när nya arbetstillfällen dyker upp, säger Petter Hagander.