Tre Lottokuponger lyckades under lördagen pricka in sju rätt på Lotto 1 och vinner därmed 3 933 888 kronor. Miljonkupongerna är inlämnade på Rosenkiosken i Huskvarna, Pressbyrån i Vaxholm samt i Karlstad via Svenska Spels webbplats. Svenska Spel, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, fick i uppgift att söka vinnarna under lördagskvällen.

När han fick tag på den kvinnliga pensionären, som lämnat in kupongen i Huskvarna, ska hon ha haft svårt att tro att det var sant att hon vunnit.

Blev chockad

– Men du milde, jag är helt chockad. Hur ska jag berätta detta för min man? Han sitter och tittar på tv, uppges kvinnan, som önskar vara anonym, ha sagt när hon fick höra om vinsten.

– Det händer var och varannan gång att vinnarna inte tror på mig. Det är väl ens första instinkt. I det här fallet tog kvinnan fram sin Lottokupong och så läste jag upp de dragna siffrorna för henne. Då började hon tro på mig. Men vi fick ta en paus i samtalet så hon fick sätta sig ned och prata med sin man, säger Victor Kalda i ett pressmeddelande.

Annons

Ta tid att smälta

När han ringde upp kvinnan igen efter en halvtimme ska kvinnan ha sagt att även hennes man blivit chockad och inte heller kunnat tro att det var sant. Kvinnan ska enligt Svenska Spel bara ha spelat Lotto sedan i höstas.

– Man kan inte tro att detta skulle hända. Jag tänker på barnen. Vad underbart att kunna hjälpa dem nu. Vi har pratat om att flytta dessutom. Det kan vi ju göra nu. Nej, det här kommer ta många dagar att smälta, ska kvinnan ha sagt.

En kupong inlämnad i Huskvarna visades sig innehålla sju rätt.
Foto: Pressbild

Svenska spel kontaktade under lördagen vinnarna som vunnit nästan fyra miljoner kronor på Lotto.
Foto: Pressbild