18 december skrev Per Ledin, som var klubblös i början av säsongen, på för SHL-jumbon Karlskrona. Men efter bara en passningspoäng på 14 matcher har parterna valt att avbryta avtalet, som sträckte sig säsongen ut, i förtid.

"Det är personliga skäl som ligger bakom och beslutet är taget i samförstånd. Vi tackar Per för hans insats i klubben och önskar honom lycka till framåt", skriver klubben i ett pressmeddelande.

"Kommer ge järnet"

Nu blir det i stället spel med Luleå för Per Ledin, som har spelat 353 SHL- och slutspelsmatcher för norrbottningarna tidigare i karriären. 39-åringen representerade klubben mellan 2001 och 2005 samt mellan 2013 och 2015, och nu blir det alltså en tredje sejour.

Annons

– Vi vill gå in i avslutningen av säsongen med fjorton forwards för att därigenom ha den bredd som behövs. Och här kommer Per Ledin passa in på ett bra sätt för Luleå Hockey. Med sin rutin vet han förutsättningarna och kommer ge järnet på träningarna och vara redo för spel när det blir aktuellt, säger sportchefen Stefan "Skuggan" Nilsson till klubbens webbplats.

Per Ledin gjorde fem säsonger i HV71 och vann SM-guld med klubben både 2008 och 2010.

Luleå parkerar på nionde plats i SHL-tabellen med 69 poäng.

SHL