Annons

Fanny Rask stod för en väldigt bra insats för HV71... Foto: David Wreland
... det gjorde även målvakten Sabina Eriksson som hade en svår match då hon stod sysslolös långa stunder. Foto: David Wreland
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Två matcher och två segrar. HV71 fick en riktigt fin helg i Riksserien då laget tog emot Brynäs under lördagen och Sundsvall under söndagen. I båda matcherna blev det 3–1.
– Det känns som att vi har kommit igång nu, sa HV71:s duktige målvakt Sabina Eriksson efter matchen.

Skapade tryck
För HV71 var det kedjan med Jenni Asserholt, Fanny Rask och Madelene Sundström som var den som det lyste allra mest om. Så fort trion var på isen skapade de ett rejält tryck mot Sundsvall mål. 
– Jag tycker att vi kanske borde ha gjort något mer mål, säger Sabina Eriksson som mot Sundsvall hade en svår match där hon under långa stunder fick stå sysslolös. 
För det var HV71 som förde matchen mot bottenlaget Sundsvall, något skottstatistiken 50–26 vittnar om. Men bakom skotten döljer sig ändå ett visst tryck från gästerna Sundsvall som i slutskedet av matchen låg på för att komma närmre i målprotokollet, men det blev inget mål utan HV71 fick fira ytterligare en seger.
– En väldigt bra helg, konstaterade Sabina Eriksson.
För HV71 var helgens segrar viktiga. De sex poängen man kammade hem gör att kampen om fjärdeplatsen lever i allra högsta grad. Just nu ligger HV71 sexa i Riksserien, men man är bara ett fåtal poäng bakom Leksand som innehar den så åtråvärda fjärdeplatsen.

Fakta

RiksserienHV71–Sundsvall 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)Mål: Fanny Rask 2, Delaney MiddlebrockPublik: 35, Pro..

Fakta

RiksserienHV71–Sundsvall 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)Mål: Fanny Rask 2, Delaney MiddlebrockPublik: 35, Prolympiahallen