Annons

Under 20 års tid har Rolf Alkhagen kämpat för att motorentusiasterna ska få 200 meter asfalt att utöva sin hobby på. För några år sedan var man nära att få till en streetracebana på Axamo, men planerna gick i stöpet sedan Miljödomstolen sagt nej.

– Jag ger aldrig upp i det här fallet. Det har varit så nära, men sedan har det tyvärr blivit något överklagande, säger han.

Nu har Alkhagen skickat in ett medborgarförslag till Jönköpings kommunfullmäktige om att få tillgång till 200 meter asfalt parallellt med nya riksväg 26/47 mellan Jönköping och Mullsjö.

”Testa bilen under säkra former”

– Det blir några vägstumpar kvar som vore lämpliga att använda en eller ett par dagar i veckan utan att det blir några kostnader. Det vore en perfekt lösning, säger han.

– Fördelarna blir att alla ungdomar som i dagsläget samlas på Coops parkering (på Asecs) och kör racing i stan får tillfälle att under säkra former få testa bilen på en avstängd väg. Det finns mängder med ungdomar som håller på med detta, och jag kämpar för dem.

Annons

Vad gör dig förhoppningsfull den här gången?

– Det finns redan väg och asfalt på platsen. Det fordras egentligen bara bommar för att kunna köra under säkra förhållanden. Jag tror att det här blir något eftersom man inte inkräktar på någons mark.

Många namnunderskrifter

Rolf Alkhagen har avgått som ordförande för Jönköpings Motorallians och kämpar numera för den nya banan på egen hand. Han har i skrivande stund fått in närmare 3 000 namnunderskrifter, och inom två eller tre veckor räknar han med att lämna över den till kommunpolitikerna.

– Jag vore tacksam om kommunfullmäktige tar upp frågan och sedan delegerar den vidare till kultur- och fritidsförvaltningen. Jag har inte pratat med någon politiker personligen än, men de brukar vara mer mottagliga under valtider, säger han.