Annons

HV71 hade inte kunnat få en bättre start på säsongen.

Under lördagen besegrade man Brynäs i premiären med 5–1.

Och i dag besegrade man Sundsvall med samma siffror.

– Det var fantastiskt skönt att få med sig sex poäng från första helgen, sa Jenni Asserholt efter matchen.

Precis som i matchen mot Brynäs var det kedjan med Jenni Asserholt, Riikka Välilä och Anna Meixner som låg bakom det mesta i offensiven. I går stod Meixner och Välilä för två mål var, i dag Meixner två och Välilä och Asserholt ett var.

Annons

– Det blir nog ganska mycket fart i den linan i vinter. Vi har en stor bredd på truppen i år, säsongen är lång med 36 omgångar. Det gäller verkligen att hela laget är med och bidrar, sa Asserholt.

Sundsvall ledde

HV71 vann skotten totalt med hela 42-15. I den första vann man dem med 11–5, men det var gästande Sundsvall som tog ledningen när det återstod ungefär en och en halv minut av den första perioden.

I den andra perioden kvitterade Jenni Asserholt i inledningen innan det att Riikka Välilä satte 2-1 i slutet av perioden.

I den tredje perioden ökade Anna Maixner på till 3–1 innan det att gästande Sundsvall drog på sig ett par utvisningar. Något som straffade sig hårt, för Sanna Ågestedt och Anna Meixner utnyttjade läget i spel i numerärt överläge och pang så var ställningen och slutresultat spikat till 5–1.

– Det är skönt att få med sig 5-1 från en match där man känner att man har mycket att jobba med.