Annons

Jesper Ekström har ett förflutet i Jönköpings IK, där han spelade under säsongen 2017/18. Han lämnade för allsvenska Onyx där han öste in poäng och till slut fick ihop 60 stycken fördelat på 33 mål och 27 assists.

Nu är han klar för en återkomst i SSL och tar den plats i Mullsjö som Anton Vestlund lämnat efter sig.

– Han är den ersättare vi har letat efter, säger klubbens sportchef Jesper Axell.

– Mitt mål är att hjälpa till att vara med och vinna matcher. Att göra poäng är den rollen de vill ha mig i, sedan är det alltid lätt att säga att man ska in och fylla någons skor nu när jag ska ersätta Vestlunds lucka. Men det gäller att verkligen ta den chansen och göra ett hårt jobb på planen. Det tänker jag göra, säger Ekström själv.

Han beskriver stämningen i derbymatcherna i Nyhemshallen som det mäktigaste han varit med om som innebandyspelare och lyfter publiken som en av faktorerna vid val av klubb.

Annons

– Mais är en drömklubb med den publik och det engagemang som finns där alla lever sig in i det. Det var en av anledningarna till att det blev just Mullsjö.

Vid sidan av innebandyn kommer han plugga i Jönköping.

– Och nu får jag spela i det bättre laget. Det ska bli hemskt kul.

– Förhoppningsvis kan jag tillföra lite andra tankar. Det värsta jag vet är att förlora, så jag bränner till både på match och träning och det tror jag kan vara viktigt i ett lag med många unga spelare, säger Ekström som kommer bli en av sitt nya lags äldsta spelare.