Annons

Jönköpings IK och IK Sirius FBC är i allra högsta grad indragna i slutspels- och streckkampen i superligan. På söndagen möttes de i Jönköpings Idrottshus.

Lagen gjorde varsitt mål i första perioden och i den andra tog gästerna ledningen genom duktiga Sofie Paulsson. JIK vände på steken genom två mål på knappt två minuter. Först styrde Micaela Lundmark elegant in kvitteringen och minuten senare forcerade Ellen Svensson in bollen till 3-2, som var ställningen inför matchens tredje period.

- Jag tycker vi höjer oss och spelar smartare än vi gjort senaste tiden, då har vi satt oss i fel och svåra situationer. Det gör vi inte idag och det ger fart framåt, resonerar Cajsa Elm som gjorde comeback efter sin knäskada.

Gästerna vände i tredje

I den tredje jagade gästerna efter en kvittering och efter drygt halva perioden satte Uppsalagänget 3-3. Matchen var på väg mot förlängning, men då tappade hemmalaget bollen i uppspelsfasen och Sirius kontrade in 3-4. Sist på bollen var återigen Sofie Paulsson.

Annons

- Vi var på gång och ledde inför tredje och det kändes stabilt. Vi har kontroll även om det alltid blir några chanser, de fick in kvitteringen men det kändes som att vi skulle lösa detta. Och så får de ett riktigt tungt mål, säger Elm.

Vad är det som gör att ni förlorar?

- Det är lite individuella misstag som straffar oss och det är synd. Det är bra lag vi möter och de utnyttjar det väldigt bra.

Den 18-åriga forwarden som gjort 19 poäng på 12 matcher och trots skadeuppehållet var JIK:s bästa poängplockare inför matchen, Lundmark klev ikapp under dagens tillställning, tyckte såklart det var skönt att vara tillbaka i spel.

- Ja, verkligen. Det var skönt att känna på det lite. Jag fick några byten i varje fall. Jag har tränat på i veckan så det var kul att få ut lite på match också.

Cajsa Elm gjorde sin första match sedan november månad.
Foto: Erik Boström

Det var deppigt i JIK efter slutsignalen.
Foto: Erik Boström

Jönköpings IK dam, JIK dam, Micaela Lundmark
Foto: Erik Boström

Ellen Svensson gjorde ett av Jönköpings mål.
Foto: Erik Boström

Jönköpings IK - IK Sirius FBC 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)

Första perioden: 1-0 (8:49) Jennie By..

Jönköpings IK - IK Sirius FBC 3-4 (1-1, 2-1, 0-2)

Första perioden: 1-0 (8:49) Jennie Bylander (Lundell) 1-1 (11:48) Charlotte Bravo

Andra perioden: 1-2 (3:31) Sofie Paulsson (Claesson) 2-2 (13:54) Micaela Lundmark (Strandberg) 3-2 (15:34) Ellen Svensson

Tredje perioden: 3-3 (12:18) Maria Schoeps (Paulsson) 3-4 (18:37) Sofie Paulsson (Schoeps)

Publik: 403, Idrottshuset, Arenan