Annons

Jesper är en rightfattad forward som hämtas från Nyköpingslaget och den nyss avslutade säsongens seriekollega Onyx.

– Jag är väldigt nöjd med att Jesper valt oss. Han är en mycket bra innebandyspelare som har sina främsta styrkor i det offensiva spelet, han besitter kvaliteter som vi har saknat och kan bidra med spetsegenskaper. När vi arbetat med Jesper har vi verkligen velat lära känna honom och jag känner mig nu mycket trygg med att han är en person som är helt rätt för oss och vår trupp, han har ledaregenskaper och en utpräglad lagspelare. Han kommer att passa in perfekt hos oss i JIK, säger tränaren Niklas Pålsson i ett pressmeddelande.

”Klickat väldigt bra”

Ekström är alltså klar för JIK bara dagarna efter att klubben tagit sig tillbaka till SSL.

– Känslan är mycket bra. Skönt att göra klart allt såhär tidigt, säger han själv.

Annons

– Det finns många anledningar till varför jag valde JIK. Jag har klickat väldigt bra med Niklas och föreningen sen tror jag att JIK och spel i SSL passar mig perfekt i min fortsatta utveckling som spelare och människa. Sen har klubben visat att de verkligen ville ha in mig.

På frågan hur det känns att börja i ett nytt lag och i en ny liga svarar han:

– Det är alltid tufft att flytta. Men det ska bli riktigt kul. Har ju mött JIK två gånger under säsongen och det verkar som ett härligt gäng så det kommer bli kanon.

Kontrakt över två år

Sportgruppens representant Alexander Tavs kommenterar rekryteringen av Jesper Ekström.

– Jag och Niklas har scoutat Ekström sedan försäsongsmatcherna och kände direkt att hans rörelsemönster i anfallsspelet tilltalade oss och skulle passa in fint i vårt spel. Han har ett avslut av högsta kvalitet som vi känner att vi kommer ha stor nytta av kommande säsonger, säger Tavs.

– När vi träffade Jesper första gången kände vi direkt att våra värderingar stämmer överens och att han och vår bild är mycket lik när det gäller en individuell plan för hur vi kan utveckla honom vidare.

Avtalet sträcker sig över två säsonger.