Annons

HFF:s fina form håller i sig och division 1-nykomlingen var enligt tränare Pelle Jansson klart bättre än Nittorp när de båda lagen möttes på lördagseftermiddagen.

Resultatet ger HFF-tränaren rätt, matchen slutade 1-5 efter att HFF avgjort tillställningen tidigt i den andra halvleken.

– Vi knyter ihop säcken bra. Vi följer matchplanen vi hade inför andra halvlek med att flytta in mittfältet och bli mer kompakta. Då fick de inga ytor och vi tog en helt rättvis seger, det kunde nog blivit sex, sju, åtta, mål från oss, säger Jansson till Jnytt.

1-2 i paus

HFF tog ledningen med 1-0 i den första halvleken innan hemmalaget kvitterade. Det var dock bortaledning i paus, 1-2.

– Vi inledde bra och spelade bra i första kvarten, men lät dem komma tillbaka in i matchen igen. Men stundtals fick de inte låna bollen av oss idag, säger Jansson.

Annons

Målet till 1-3 kom tidigt i den andra halvleken och efter det målet kontrollerade HFF hem tre poäng och gjorde dessutom ytterligare två mål.

Sarah Elnicky gjorde två strutar för HFF. Malin Andersson, Lina Gasslander och Lovisa Dahlqvist stod för varsin fullträff.

HFF-tränaren skickar med extra beröm till Elnicky, Andersson samt Victoria Ström och Salha Nduwayo, samt ett extra plus till en räddning av Ellinor Rönnberg.

– Hon gjorde två fantastiska räddningar, den ena bollen ska hon inte ta. Men hon klipper den med vänsterhanden långt ner, det var helt enormt, avslutar Pelle Jansson.