Annons

Det var i fredags förra veckan som polisen larmades till Tahesjön angående en misstänkt drunkningsolycka. Personer hade satt hur en man försvann under vattenytan. Polis kallades till platsen och letade efter mannen med båtar, flyg, dykare och helikopter.

Därefter har polisen fortsatt sökt efter mannen. Och på fredagen bekräftar de att han har blivit hittad i vattnet. Mannen är i 65-årsåldern och hans anhöriga har underrättats.

– Polis har med olika metoder sökt i vattnet efter den saknade personen och idag, klockan 10.59 anträffades den saknade personen avliden i vattnet, meddelar polisens presstalesperson Monica Bergström.

Sökpådrag hela veckan

I lördags söktes sjön av med en så kallad sonarutrustning. Utrustning som också gav utslag på att en kropp kunde befinna sig i vattnet.

– Den här utrustningen gör att man kan scanna av botten ovanför vattenytan, en metod som är lämplig i den här sjön som är mycket grumlig och där dykarna hela tiden rör upp material från botten, sade Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen, till Jnytt på lördagen.

Annons

Dykare kallades till platsen men när de kom fram var det objekt som tros vara kroppen efter den försvunne mannen inte längre kvar på platsen. I söndags fortsatte sökningen med drönare, men det fick avslutas på grund av värmen. Det var för varmt både för operatörerna och drönarnas motorer.

Under veckan som gått använde polisen även en specialutbildad hund som kan känna av vad som finns under ytan.

Polisen genomför sökningar under lördagen. Foto: Daniel Steirud

Läs även