Annons

Annons

Någon gång mellan klockan ett och fyra under natten mellan lördag och söndag ska ett våldsbrott ha skett på Väster i Jönköping, i anslutning till Gjuterigatan.
Polisen spärrade av en innergård i närheten av Science Park vid lunchtid för att göra en teknisk undersökning, men när den var avslutad hävdes avspärrningarna.

”Kunna säkra spår”
– Vi spärrade av en kort stund, men det var inte hela området som omfattades utan bara innergården. Vi spärrade av för att kunna säkra spår innan folk trampar ner, säger Jan Lagerqvist, presstalesman vid Jönköpingspolisen.
Polisen har inlett en förundersökning gällande händelsen och är intresserad av eventuella iakttagelser från allmänheten. Men polisen är förtegen om vad som skett och hänvisar till förundersökningssekretessen. Det enda som bekräftas är att det rör sig om ett våldsbrott, men vem som är utsatt och om det finns någon misstänkt är okänt.
Enligt uppgifter till GT handlar det om en misstänkt våldtäktsutredning, men det är inte något som polisen kan bekräfta.

Uppdatering, måndag klockan 11:53
Polisen säger till Jnytt att man är fortsatt förtegen om händelsen eftersom utredning pågår. Men det handlar om en kvinna som på något sätt utsatts för brott men polisen vill inte säga om det handlar om våldtäkt eller någonting annat.