Annons

Polisen finns på plats och hjälper räddningstjänsten vid branden på A6-området.

Det är räddningstjänsten som håller i räddningsarbetet, men polisen hjälper till att dirigera trafik, stänger av områden vid behov, evakuerar en del fastigheter och ser till att avspärrningarna respekteras.

”Håll koll på röken”

– Industrifastigheten som brinner har evakuerats, men även intilliggande fastigheter har evakuerats. Det ligger flera arbetsplatser i området och många har på eget bevåg stängt av ventilationen för att undvika den giftiga röken, berättar Åsa Willsund, presstalesperson vid polisen.

A6-center ska ha stängt av sin ventilation med anledning av branden.

På vilket sätt påverkas shoppingcentret A6 av branden?

Annons

– Just nu verkar A6 inte påverkas alls av branden, så röken har tagit en annan riktning. Men vi har sett att det kan ske snabba vändningar. Det gäller att akta sig och se var röken tar vägen. Vi vill uppmana allmänheten att hålla koll på röken på himlen.

Då branden också orsakat köer i trafiken, uppmanar polisen allmänheten att undvika området överhuvudtaget.

Något som ni från polisens sida skulle vilja säga till allmänheten?

– Att hålla koll på kommunens hemsida och uppdatera sig om läget för branden. En del är säkert oroliga för sina barn som går i skolan. Men om sådant informerar kommunen på sin hemsida, säger Åsa Willsund.

Respektera avspärrningarna

Det är mycket folk som samlats kring området nu, men polisen upplever att deras avspärrningar har respekterats.

– Dock vill vi betona att man verkligen respekterar avspärrningarna och verkligen förstår varför det är viktigt att respektera dem då de finns där av en anledning, säger Åsa Willsund.

På Länssjukhuset Ryhov håller man också ett öga på branden. Det har varit ett stabsorienteringsmöte och Ryhov är i förstärkningsläge, men i övrigt har inga andra åtgärder vidtagits just nu.