Annons

Runt 16:30 var det en hårsalong i Linköping som utsattes för bedrägeri/stöld. Det var en man och en kvinna som lurat till sig kontanter genom att de köpte en produkt med en tusenlapp. När de senare ångrade köpet lyckades de luta till sig 500 kronor.

Annons

En timme senare var det en fotobutik i Kisa som utsattes för ett liknande bedrägeri av en man och en kvinna. Anmälaren i den butiken följde efter mannen och kvinnan in i en klädbutik, där kvinnan distraherade personalen samtidigt som mannen smög sig in i butikens kontor och rotade runt. Anmälaren från fotobutiken uppmärksammade personalen i klädbutiken på detta, och när de misstänkta konfronterades knuffade de sig ut ur butiken och hämtades upp av en mörk BMW och lämnade platsen i hög fart.

Kan ha rört sig mot Småland

Polisen kan inte utesluta att de har rört sig vidare mot Småland och vill nu göra butiksinnehavare uppmärksamma på både tillvägagångssätt och signalement.

Kvinnan är cirka 20 år, har mörkt hår och bar en grå jacka. Vid incidenterna under måndagen hade hon en mörk påse eller väska över axeln.

Mannen är också cirka 20 år. Han är långsmal med mörkt hår, mörk jacka och jeans.