Annons

Det är regionrådet (C) och Visingsöbon Rune Backlund som har tagit initiativet till en insamlingskampanj som startade på tisdagen och som kommer att pågå till sommaren.

– Det är naturligt för mig att slå på trumman. Jag är själv medlem i VAIS, var ledare när mina döttrar spelade fotboll och känner mycket för föreningen, säger han.

De som rör sig på Visingsö har säkert sett att ett nytt klubbhus håller på att byggas på Brahevallen. Men alla känner kanske inte till att VAIS bygger mer än bara ett hus för klubben och dess verksamhet. Det nya huset ska nämligen bli en samlingsplats för alla på ön. Det ska finnas möjlighet att träna, umgås, hålla ett möte eller delta på en föreläsning.

”Behövs mycket mer”

Finansieringen av själva huset kommer VAIS att ordna med bidrag från Arvsfonden, från andra bidragsgivare samt med egna medel. Men huset måste även ha inredning och utrustning och detta kostar pengar – och det är där som Rune Backlund kommer in i bilden.

Annons

– Styrelsen gör ett fantastiskt arbete med att finansiera själva byggnaden och många medlemmar lägger ner många ideella timmar. Men när jag fick detta presenterat för mig på årsmötet kände jag att det behövs mycket mer. Jag bestämde mig för att ställa mig i spetsen och utmanar Visingsöborna och sommarborna att samla in en summa så att klubbhuset kan utrustas när det är klart, säger Backlund.

– Vi i föreningen är oerhört tacksamma för detta, det betyder oerhört mycket för oss, säger Rickard Strandberg, ordförande i VAIS.

Gym och möbler

På VAIS önskelista står en riktigt bra bredbandslösning och tekniska prylar så att man kan ha kontakt med omvärlden, ha videokonferenser och kanske ordna spelkvällar. Man drömmer även om utrusning till ett bra gym och funktionella möbler.

– Ö-borna är vana vid att ställa upp om något ska göras eftersom de vet att det inte räcker med offentliga medel. Jag tror att det finns en starkare sammanhållning i ö-samhället, det är svårare att få samma känsla för sin klubb i tätorten, säger Rune Backlund, som hoppas att hans uppmaning kommer att ge effekt.

– Jag hoppas att vi åtminstone kan få in 20 000 kronor. Varje bidrag är välkommet, det viktiga är att man hjälper till. Likaväl som att ge en julklapp kan man ge en gåva till VAIS. Den här klubbstugan kommer att bli en träffpunkt för alla åldrar.

JnyttTV. Rune Backlund berättar om sitt upprop.

Fotnot: Den som vill skänka något kan antingen swisha till 1231482645 eller sätta in en summa på bankgironummer 5551-2362.