När Lilla Violen öppnade för första gången var det i en lokal på bara 75 kvadratmeter. Efter en lyckad start blev det flytt till nya lokaler på 150 kvadratmeter och under fredagen hölls en nyinvigning i Lilla Violens nya lokaler på Barnarpsgatan 21. Numera ryms barnbutiken i en lokal på 360 kvadratmeter.

– Det blir tredje flytten på sju år. Vi var tvungna att flytta för att få plats. Det känns helt rätt, berättar Jerry Åkesson, som äger butiken tillsammans med Charlotte Hjertstedt.

Känslan när de öppnade i den nya butiken var att lokalen kändes stor, men det var inga problem att fylla den. När det nu finns utrymme passar Lilla Violen på att satsa mer på möbler och inredning. Dessutom tar de in fler barnvagnsmärken och fortsätter att satsa på ekologiska produkter.

Annons

– Vi är noga med att våra produkter ska vara giftfria och vi letar verkligen efter produkter som ska vara bra för barnen, berättar Charlotte Hjertstedt.

Kö utanför

När butiken hade sin nyinvigning under fredagen fylldes såväl gatan utanför som ett hörn inne i butiken med färgglada ballonger och det var också specialerbjudanden för kunderna.

– Det var kö utanför när vi skulle öppna. Det är så roligt att folk verkligen hade väntat på att vi skulle öppna, säger Charlotte Hjertstedt, som tycker att det absolut var värt att hålla stängt två dagar innan för detta.

Lilla Violen har länge letat efter nya lokaler när de kände att de inte längre fick plats i den gamla lokalen. De har tittat på såväl A6 som Solåsen, men det var ändå Barnarpsgatan och Väster som kändes mest rätt. När det uppstod en tom lokal på samma gata var det därför inget svårt beslut att slå till.

– Det var samma hyresvärd som vår gamla lokal och hyresvärden ville ha det uthyrt. Därför var det inga problem att komma överens, berättar Jerry Åkesson.

Vill nyanställda

Lilla Violen har även fått förfrågningar om att öppna butik i flera andra städer som exempelvis Nässjö. Men de känner att de först vill rota sig i den nya lokalen innan de tar nästa steg.

Totalt jobbar fem personer i butiken, inklusive ägarna. Tankar finns på att nyanställa ytterligare en eller två personer framöver, men det är inget som ägarna ännu har gått ut med.

– Vi vill vara med och forma Barnarpsgatan så den blir mer öppen, säger Jerry Åkesson, som ser att Väster som ett mycket bra läge.

– Många bor runt omkring. Vi har de statliga verken, butiker och högskolan. Vi vill absolut vara kvar i området!

Charlotte Hjertstedt och Jerry Åkesson äger Lilla Violen tillsammans. De trivs på Barnarpsgatan.
Foto: Rebecca Staf

Jerry Åkesson och Charlotte Hjertstedt vill lyfta fram det positiva på Väster. För butikens del väntar nyanställningar framöver.
Foto: Rebecca Staf

Charlotte Hjertstedt och Jerry Åkesson satsar på mer möbler och inredning i den nya butiken, som nyinvigdes under fredagen.
Foto: Rebecca Staf

Charlotte Hjertstedt och Jerry Åkesson vill vara med och forma Barnarpsgatan.
Foto: Rebecca Staf