I januari är det fyra år sedan Angélica Zenno och Sophie Ekström öppnade Skafferiet, som är en kombination av kafé, konditori, catering och allmän träffpunkt. Privata skäl ligger bakom försäljningen. Sophie Ekström har sedan tidigare slutat, och då har Angélica Zenno drivit Skafferiet på egen hand, förutom henne har det i konditoriet även jobbat några personer på halvtid som kommit in genom Arbetsförmedlingen.

– Jag känner att jag vill göra något annat och om allt går som planerat kommer försäljningen ske under hösten, berättar Angélica Zenno.

Ska leva vidare

Lokalen har legat ute till försäljning på Blocket under några veckor, och i torsdags gick Skafferiet även ut med informationen på Facebook.

– Det kändes oärligt att inte meddela alla kunder och vänner om att Skafferiet ska säljas. Det är ändå ett ställe som blivit ett namn i Barnarp och som betyder mycket för människorna här. Det betyder mycket för mig också, och det är viktigt för mig att stället får leva vidare som fik och att det inte blir någon pizzeria eller något annat, säger Angélica Zenno.

Annons

Flera stamgäster

Hon berättar att Skafferiet har många stamgäster. Flera från serviceboendet i samhället brukar tycka att det är mysigt att slå sig ner på konditoriet och på eftermiddagarna kommer många barn dit.

– Nu när jag väl bestämt mig så känns det som att jag bara vill gå vidare med planerna. Det blir så känslomässigt att vara kvar i något när man ändå vet att det ska säljas, säger Angélica Zenno.

Angélica Zenno, ägare till Skfferiet i Barnarp, har bestämt sig för att sälja.
Foto: Caroline Eriksson