Annons

HV71 vann säsongens första träningsmatch mot Frölunda i torsdags. På lördagen var det dags för ny match, denna gång i Kinnarps Arena mot Färjestad.

HV71 tog kommandot i den första perioden, något som bland annat resulterade i två chanser i powerplay. Det blev dock inga mål där och faktum är att Färjestad hade några giftiga kontringar. Jonas Gunnarsson i HV-målet kunde dock stå emot. Första perioden slutade mållös.

Målexplosion i andra perioden

I den andra perioden skulle målen ramla in. HV71 tog ledningen med 1-0 när Mattias Tedenby påpassligt styrde pucken i mål. Gästerna kvitterade till 1-1 genom Martin Johansson, men HV återtog ledningen när Nils Andersson gjorde mål från backposition i numerärt överläge.

- Jag hoppades att Persson (Christoffer) skulle skjuta, men han valde skottpass och det var bara att få en lätt touch på pucken, säger Tedenby om sitt mål.

Annons

FBK skulle kvittera på nytt, kort tid efter Anderssons mål skickade Robin Press in kvitteringen med ett distinkt direktskott. Tedenby skulle med sitt andra och HV:s andra i powerplaymål göra 3-2, ett resultat som stod sig perioden ut.

- Jag hade all tid i världen så jag trampade in och gjorde ett slagskottssmål. Det hör väl inte till vanligheterna, säger Tedenby med ett ett flin angående målet till 3-2.

"Powerplay kändes helt okej"

I den tredje perioden duggade utvisningarna tätt för gästerna och HV fick träna powerplay. Det var just i den spelformen som laget skulle göra 4-2. Andreas Thuresson gjorde målet på ett direktskott efter en fin passning av Mattias Tedenby.

- Powerplay kändes helt okej. Vi fick lite fler chanser att jobba på det idag och det var bra att hitta spelen och att få in några mål för självförtroendet, säger Tedenby som var ett missat friläge ifrån ett hattrick.

- Jag såg luckan i femte hålet, men han täppte till där.

Med knappt tre minuter kvar att spela var det dags för nästa nyförvärv att presentera sig. Joakim Andersson stötte in pucken från nära håll. Målet blev matchens sista och HV vann med 5-2.

- Jag tycker det är bra idag. Det var nog en bra match att titta på också för att vara så tidigt. Det kändes mycket bättre idag än i första matchen, vi håller i spelet bättre idag, sammanfattar tvåmålsskytten Mattias Tedenby.

Jonas Gunnarsson ger sin syn på matchen i tv-klippet.