Det var hockeygala i Prag under tisdagskvällen. Elias Pettersson utsågs till årets unga spelare, Fredrik Söderström till årets tränare och Red Bull Munchen till årets klubb i den europeiska ishockeyn. Sista priset att delas ut var Warrior Award, där Rikka Välilä vann.

Utmärkelsen går till en spelare som visar prov på god sportslighet och hängivenhet, har haft en framgångsrik karriär, presterat på en hög nivå och varit en bra ambassadör för ishockeyn. Priset delas ut av The Alliance of European Hockey Clubs, och de skriver på sin hemsida att Välilä visade att hon är en av de bästa hockeyspelarna i världen när hon ledde sitt Finland till OS-brons i vintras, detta 20 år efter sitt första olympiska spel.

Annons

- Det här är utan tvekan en av de största utmärkelserna jag någonsin tagit emot eftersom detta är första gången en kvinna var bland de nominerade. Och att sedan vinna mot de andra spelarna med fina karriärer är en stor ära för mig, säger Välilä.

2010 blev Rikka Välilä första kvinna att väljas in i Internationella Ishockeyförbundets Hall of Fame. Finländskan anlände till HV71 inför säsongen 2016/17 och har sedan tidigare bestämt sig för att fortsätta även nästa säsong.