Annons

Jnytt är givetvis på plats under Prideparaden och fotograf David Wreland följer alla de tusentals människor som tar sig runt.

Man har i förhand spekulerat i 10.000 personer i tåget. Det återstår att se vad resultatet blir.

Du som läser i appen klicka här.

Bland flaggor, vimplar och banderoller syntes bland annat politiska partier, poliser och studenter. Även Smålandsidrotten var med och de hade regnbågsfärgade lagkaptensbindlar på armarna.

- Det här är ett sett att visa upp den värdegrund vi vilar på och på ett praktiskt sett visa upp den. Det får inte bara fastna i styrdokument på papper, detta är en bra dag för oss att visa den bredd som idrotten representerar och behöver representera, säger Fredrika Lindström, idrottskonsulent på Smålandsidrotten strax innan det långa ledet med människor tågade iväg.

Annons

Hur mycket jobbar ni med de här frågorna?

- Ganska mycket, framförallt i att verkligen förankra frågorna. Ibland är det lätt att ta på sig utan att riktigt ha pratat om betydelsen i det. Vi har tagit fram underlag som går ut på att innan lagkaptenen tar på sig bindeln sätter de sig ner i laget och pratar om vad det står för och vad det betyder för laget rent konkret. Vad gör vi? Hur beter vi oss?, menar Fredrika Lindström.

Jnytt-TV: Se när tåget gick iväg från Per Brahegymnasiet.


Foto: David Wreland