Prisutvecklingen på bostadsmarknaden har slutat att öka på många platser i landet. Men i Jönköping fortsätter priserna på bostadsrätter att stiga.

Under de föregående kvartalet ökade de med tre procent och sett till hela året har ökningen skett med fyra procent, det visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Svensk Fastighetsförmedling tagit del av.

Villapriserna har dock minskat med två procent de senaste två månaderna. Medelpriset för en villa ligger nu på drygt 2,3 miljoner kronor.

Högt tryck på visningarna

– I Jönköping hade vi en stor prisuppgång på bostadsrätter under hösten när många nya studenter flyttade till kommunen. Till följd av prisnedgången på bostäder i storstäderna stannade dock marknaden av något även här, men under det senaste kvartalet har vi noterat att priserna stabiliserats och vänt uppåt igen, säger Jan Windolf, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

- Vår känsla är att marknaden har vänt och de senaste dagarna har det varit högt tryck på visningarna. Köparna är dock fortfarande något försiktiga och ställer många frågor vilket gör att säljprocesserna tar lite längre tid, säger Windolf.