Annons

Jönköpingsprofilen Ismet Krylla Bitici är själv musiker, musikarrangör och har skrivit egna låtar. Sedan januari har han även kunnat lägga till titeln som manager för bandet Australian Sunrise.

– Jag såg bandet spela och insåg direkt att de har något som ingen annan har. Jag tror på dem och därför ville jag bli deras manager, berättar Ismet Krylla Bitici.

I grunden är han egentligen hårdrockare, även om han har en bred musiksamling hemma.

Australian Sunrise är ett indipoprockband med akustisk inspiration från bland annat One Republic. Bandet bildades 2012, men då var inte trummisen Tim Thirén med i bandet. Han började i bandet julen 2015 och kom in i bandet i samband med att bandmedlemmen Linus Lindberg var i Norge.

Var redo

I dag består bandet av Jesper Lindberg, sång och gitarr, Anton Lindberg, elgitarr, Linus Lindberg, basist, Viktor Sjöberg, gitarr och percussion, och Tim Thirén, trummor.

Det var 2014 som bandet började satsa lite mer på sin musik och trots att de bott långt ifrån varandra har de ändå alltid lyckats hålla ihop bandet.

Australian Sunrise

Bandet består av tre bröder, en kusin och en kompis och de är alla mellan 20 och 26 år.

Bandmed..

Australian Sunrise

Bandet består av tre bröder, en kusin och en kompis och de är alla mellan 20 och 26 år.

Bandmedlemmarna är: Jesper Lindberg, sång och gitarr, Anton Lindberg, elgitarr, Linus Lindberg, basist, Viktor Sjöberg, gitarr och percussion, och Tim Thirén, trummor.

Annons

– Förutom att Linus haft sin Norgevistelse så har Jesper varit i USA i ett och ett halvt år och spelat fotboll och Viktor bor i Stockholm, berättar Anton Lindberg.

Att bandet ändå lyckats hålla ihop tror de mycket beror på att de är tre bröder, en kusin och en kompis. Därmed tappar de aldrig kontakten utan deras släktband gör det naturligt att höras av regelbundet.

– Att vi nu har Ismet Krylla Bitici som manager känns som ett steg vi var redo att ta i karriären. Det känns jättekul och vi tror att det kommer ge vår karriär en skjuts, säger Tim Thirén.

Ismet Krylla Bitici berättar att han inte kommer att styra och ställa för mycket, utan mer ska fungera som någon som ska motivera och pusha bandet.

– Jag vill ge råd och tips och handleda dem. Det här är en bransch där det lätt går att bli blåst i. Många gånger handlar det om en slump om man lyckas som band. Det handlar om att röra sig i rätt kretsar och kanske det sitter någon person i publiken som plötsligt upptäcker dig, säger Ismet Krylla Bitici.

Ny utmaning

Han upplever killarna som mycket motiverade med stor passion för musiken.

– Viljan och ambitionen finns. Jag tror att vi redan mött de stora hindren som får många band att lägga av. Vi bor långt ifrån varandra och en i bandet har fru och barn, säger Jesper Lindberg.

Bandet har hittills i år haft sex-sju spelningar och snittar annars på en-två spelningar i månaden. För att nå ut med sin musik har de bland annat lottat ut spelningar i personers vardagsrum, spelat för Hallbys fotbollslag och gjort photoshots med kläder.

– Det här är nya marker och en ny utmaning för mig. Det här är hungriga killar med potential, säger Ismet Krylla Bitici.

I filmen berättar Jesper Lindberg om vad det betyder för bandet att ha fått Ismet Krylla Bitici som manager.

Pop