Annons

Enligt polisen kommer flera förhör att hållas under tisdagen, både med vittnen och de inblandade. 17-åringen sitter anhållen misstänkt för misshandel och falskt larm.

Han är tidigare dömd

Foto: Ewelina Danielsson
Foto: Ewelina Danielsson
Foto: Ewelina Danielsson
Foto: Ewelina Danielsson
Foto: Ewelina Danielsson
Foto: Ewelina Danielsson

– Vi har haft några förhör men motivbilden är inte klarlagd, berättar Magnus Holmström, Jönköpingspolisen.

17-åringen står ensam misstänkt för dådet, enligt polisen. Det finns ingen mera misstänkt.

Han har tidigare dömts för ett trafikbrott. Han har även misstänkts för misshandel för två år sedan, men han friades från misstankarna när rättegång hölls.

Tidigare har han även figurerat i en utredning gällande gängmisshandel. Men han åtalades aldrig för det. Detta var för ett år sedan.

Keita som överfölls ska ha blivit yr efter att ha tagit emot slag i tinningen, men mår nu bra igen, enligt uppgifter till Aftonbladet. Han valde att inte uppsöka sjukhus för skadorna, berättar Tommy Thorngren vid Jönköpingspolisen.

Åklagare Frida Noldin säger till Expressen att hon inte vill kommentera något i nuläget.

Annons

– Jag kan inte kommentera utredningsläget just nu. Det jag kan säga är att han kommer att förhöras under dagen.

Sprang ut på planen

Personen i fråga sprang in från familjeläktaren och rakt ut mot Keita. Domare Jonas Eriksson säger såhär om situationen.

– Jag uppfattade situationen som alla andra, jag fick höra i örat att någon i mask attackerar Keita. Därefter går det fort och det jag ser är att han brottar ner Keita och slår mot honom. Sen kommer vakter in och brottar ner människan som gjort det.

Matchen avbröts naturligtvis direkt och återupptogs aldrig. Enligt Jonas Eriksson förbjöds Keita fortsätta matchen.

– Det första som sägs är att Keita har ont i huvudet, matchläkaren har undersökt honom och förbjudit honom för att fortsätta spela. Östersunds spelare är skärrade och varken kan, eller vill fortsätta. Med all respekt för det, det var väldigt mycket känslor och påtagligt att det skulle vara svårt för dem att spela vidare.

17-årig gärningsman

Just nu sitter säkerhetsansvariga och personal från de bägge lagen i möte tillsammans med SLO:er och matchdelegaten.

Gärningsmannen är 17 år, hemmahörande i Södertäljeområdet och har förts till polisstationen i Jönköping. I samband med gripandet har han uttryckt att han har en väska med en bomb i som han har placerat på läktaren. Läktaren har kontrollerats utan att hittat något föremål. Klockan 23.20 sa polisen att förhör pågår och att kontakt som vanligt kommer tas med åklagare efter det att förhöret avslutats.

J-Södra kan straffas hårt

I Svenska fotbollförbundets tävlingsbestämmelser står det följande om allvarligare fall av planbeträdelse.

Vid allvarliga fall får förening i stället för straffavgift enligt första stycket åläggas böter enligt 14 kap. RF:s stadgar. Vidare får förening åläggas att spela en eller flera matcher på annan arena än förenings ordinarie hemmaplan, att spela en eller flera matcher utan åskådare,att spela en eller flera av förenings hemma- och bortamatcher med en eller flera för åskådare stängda läktarsektioner eller med ett begränsat åskådarantal; undantaget föreningsstyrelse, för matchen erforderliga funktionärer samt representanter för media enligt gängse ackrediteringsrutiner, eller att sätta upp nät eller annat skydd framför läktarsektion.

J-Södra kommer med uttalande

Strax innan 23.00 meddelade J-Södra att de kommer med ett uttalande under kvällen.

Artikeln uppdateras.