Annons

Nu har kultur- och fritidsnämnden beslutat att göra en polisanmälan, detta enligt P4 Jönköping.

Däremot lutar det i nuläget åt att man inte kommer att kräva tillbaka pengarna från Racketcentrum, en summa som uppgår till 300000 kronor, enligt nämndens ordförande Peter Jutterström.

Men det kan också komma att ändras om polisens utredning visar att allt inte har gått rätt till.

Får avvakta

Många höjde på ögonbrynen när det basunerades ut att det är Racketcentrum som polisanmälts och inte någon enskild person.

Stadsjurist Ulrika Rosander förklarar:

Annons

- Det stämmer att vi har gjort en polisanmälan. Men det är händelsen som är anmäld och nu får vi se om polisen startar en förundersökning och vad man i så fall kommer fram till.

- Vi ska ha ett möte med polisen i nästa vecka och därefter får vi avvakta och se vad utredningen visar. Det kan alltså bli tal om Racketcentrum ekonomiska förening eller enskilda personer. Men som sagt, det här är överlämnat till polisen.

Kommer att avgå

Styrelseordföranden medgav redan i januari att han hade förfalskat protokollet och han meddelade också att han kommer att avgå från sin post som en följd av detta.

- Jag kliver av, jag får ta på mig det här och det är mitt ansvar. Gjort är gjort och det är inget jag är stolt över, sa ordföranden då.

Anledningen till att han förfalskade en namnteckning var att att han ville att alla tre föreningarna i Racketcentrum skulle stå bakom. Två av dem hade skrivit på, den tredje hade inte haft tillfälle att göra det.

Urkundsförfalskning

Det var BMK Wätterstads ordförande Marcus Carlsson som såg att hans namn hade undertecknats på ett protokoll från ett möte han inte deltog på.

– Det är en form av urkundsförfalskning, och kommunen får bedöma hur de går vidare. Det här är ett sätt för oss att uppmärksamma att allt inte står rätt till och att de inte har följt de lagar och regler som finns, sa Carlsson till Jnytt den 31 januari.