Annons

Det var länge tveksamt om Rallarloppet skulle bli av, den milda vintern och att det inte finns någon snö har ställt till det rejält för de arrangerande klubbarna, IF Hallby och Bottnaryds IF.

Den fyra mil långa ursprungssträckan mellan Bottnaryd och Hallbystugan gick inte att köra, utan i stället körde man ett varvlopp vid Hallbystugan.

– När natursnön uteblev tog vi krafttag för att få ihop en konstsnöslinga, och vi fick till en varvbana som nästan mätte fyra kilometer. Vi fick en vintrig inramning med puder eftersom det föll snö när starten gick. Det blev ett lyckat reservalternativ, men det lockar inte lika många och det var det ungefär 200 som körde loppet den här gången, säger Tomas Pettersson Hjelmkvist, biträdande tävlingsledare.

Vann efter spurt

Annons

I H21-klassen över 40 km segrade Erik Nero från Mullsjö SOK efter att ha spurtbesegrat Edvin Claesson från Hallby.

– De höll ihop i princip hela tiden och växeldrog under elva varv. De kom in jämsides så det var jätterafflande. Det var Eriks första seger i Rallarloppet, han hade åkt flera gånger innan men aldrig vunnit, säger Pettersson Hjelmkvist.

I D21-klassen tog Anna Green från Tenhults SOK en klar och ohotad seger. I den kortare distansen över 20 km blev det segrar för Joel Björnlinger, IK Vista, och Kristin Barkman, Hallby.

”Var bra spännvidd”

H40-klassen vanns av Henrik Ulldahl, Jönköpings OK, i D40-klassen segrade Karin Frykfeldt, IK Hakarpspojkarna, medan Göran Nord från SOL Tranås var snabbast i H50-klassen.

– Vi hade åkare från stora delar av Götaland men även från Danmark, så det var bra spännvidd på det, säger Tomas Pettersson Hjelmkvist.

Innan loppet startade hedrades mångårige Hallbyledaren Bengt Ragnar med en tyst minut. Ragnar gick bort i veckan i en ålder av 89 år.