Ishockey, SHL

Djurgårdens IF-HV71

Läget i Djurgården: Har tagit 61 poäng på 34 ma..

Ishockey, SHL

Djurgårdens IF-HV71

Läget i Djurgården: Har tagit 61 poäng på 34 matcher och parkerar på andra plats i tabellen. I torsdags blev det seger med 3-2 borta mot Färjestad.

”Otroligt skön vinst i går. Bra för självförtroendet för truppen. Vi går tillbaks till grunderna som vi ska spela och får direkt poäng för det. Det måste vi ta med oss till i morgon”, säger forwarden Niclas Bergfors till klubbens webbplats.

Läget i HV71: Har spelat ihop 56 poäng och är åtta i SHL-tabellen. Erik Brännström och David Gustafsson går in i matchtruppen. Däremot utgår Tom Hedberg, som spelade match med Oskarshamn på fredagskvällen, och det finns frågetecken för Marc Zanetti som var sjuk under fredagen. Linus Söderström, Kristofer Berglund, Alexander Ytterell och Sebastian Wännström saknas sedan tidigare på grund av skador.

Nedsläpp: 15.15, Hovet.

Jnytt tippar: 4-3.

Ställningen i Jnytt-ligan

32 poäng: Lawrence Pilut

27 poäng: Fredrik Pettersson Wentzel

25 poäng: Mattias Tedenby

12 poäng: Victor Ejdsell, Robin Figren

11 poäng: Linus Söderström

Annons

"Vi måste rätta till det vi inte har lyckats med", säger HV71:s assisterande tränare Nicklas Rahm inför bortamötet med Djurgården.
Foto: Peter Gustafsson

HV71 förlorade med 5-6 efter förlängning mot Färjestad i söndags och fyra dagar senare blev det 3-5-förlust mot Frölunda. Bara en poäng och elva insläppta mål på två hemmamatcher är inte bra nog.

– Vi kan inte släppa in så många mål, det är klart att vi måste utveckla det och rätta till det vi inte har lyckats med, säger Nicklas Rahm, assisterande tränare med extra fokus på försvarsspelet.

– Vi måste bli starkare centralt i banan, bli tajtare och hålla motståndarna på utsidan. Frölunda fick för många chanser. De kom in för mycket på vår insida, och vi får börja där. Det blir nyckeln i morgon (läs: i dag).

”Jobba minst lika hårt”

Rahm utvecklar var det är som måste förbättras för att poängen ska trilla in.

– Vi behöver bli säkrare med pucken nedifrån, leverera snabbare förstapass och ha högre aktivitet. Vi måste ha bättre snabbhet i både tanke och rörelse och både med och utan puck, säger han.

– Offensiven har vi när vi släpper loss och defensiven kan också bli bra, men då måste vi göra rätt saker.

HV71 ställs på lördagseftermiddagen mot andraplacerade Djurgården, som är en av säsongens mest positiva överraskningar i SHL-hockeyn.

– Det är ett hårt jobbande lag. De har fyra femmor som kör rejält och åker mycket skridskor. De har fått utdelning i år och har ganska bra självförtroende. Vi måste jobba minst lika hårt för att slå dem, säger Rahm.

Duo tillbaka i truppen

– Det blir en spännande men väldigt tuff utmaning eftersom vi möter ett offensivt skickligt Djurgården som är tunga och starka att möta. Vi måste förbättra oss för att ta tre poäng.

HV71 får tillbaka både Erik Brännström, som gör sin första match efter JVM, och David Gustafsson som missade Frölundamatchen eftersom han var sjuk. Det innebär att Jönköpingslaget har sju backar och 14 forwards att tillgå.

– Vi har en konkurrens om forwardsplatserna som vi inte har haft innan, det gör att de som är hetast får spela. I Eriks fall är det bra att få en match, inte minst eftersom vi inte spelar match igen förrän på fredag, säger Nicklas Rahm.

SHL