Annons

Nu åtalas en 50-årig man i Jönköpings tingsrätt för en lång rad brott.

En av åtalspunkterna är ett rån när han i början av januari stal varor från affären. När personal skulle ta tillbaka varorna hotade han dem med kniv och spottade personalen i ansiktet.

Innan han anhölls den 2 januari och sedermera häktades den 4 januari hade han enligt åtalet hunnit med en hel del.

Han misstänks för försök till stöld efter att ha brutit upp en dörr och ett fönster till Huskvarna Stadshotell där han försökte stjäla en projektor. När han rev ur föremål från ett skåp gick larmet. Mannen nekar till brott.

Hotade en person

Han nekar även till att ta tagit sig in i ett studentrum och stulit två laptops, en klocka, en ryggsäck och fem flaskor alkohol till ett värde av 13.000 kronor den 28 november. Han åtalas här för stöld. Samtidigt hotade han en person i rummet och åtalas även för olaga hot.

Annons

Ytterligare en punkt gäller försök till stöld när han den 28 november försökte bryta upp en dörr vid Tändsticksområdet i Jönköping. Stölden misslyckades men det uppstod skador för cirka 5.000 kronor. Mannen nekar även till detta.

50-åringen misstänks ha stulit en cykel, alternativt häleri, den 2 januari i ett garage på Klostergatan. Elcykeln var värd 17.000 kronor men mannen förnekar brott.

Kräver skadestånd

Vid rånet mot ÖoB kommer de två i personalen att kräva ett skadestånd på 26.575 kronor per person. Skadeståndet avser sveda och värk, kränkning och förlorad arbetsinkomst. Här erkänner mannen ringa stöld men förnekar i övrigt allt.

Hiv
Hot