Annons

HV71 besegrade tabelljumbon SDE planenligt. Slutresultatet skrevs till 2-0 efter det att Riikka Välilä satte 1-0 elva sekunder in i den andra perioden och Fanny Rask gjort 2-0 drygt två minuter senare.

– Vi hade kunnat göra fler mål, absolut. Men det var en svår match att spela, de hängde på en rätt mycket. De var ganska jobbiga att möta, sa Fanny Rask efter matchen.

– Man måste alltid vara med på fulspel, jag tycker att vi gör en bra match och håller oss kyliga.

Vad var det de gjorde som var fult?

– Jag tycker att de spelar respektlöst om man jämför med andra lag i serien. Men vi klarade av matchen och tar med oss tre poäng.

Vad säger du om din egen match?

Annons

– Jag gör väl det jag ska, sen tycker jag att jag gör några misstag när jag håller pucken för länge. Det var ganska svårt att spela mot dem det blir grötigt.

Irriterad tränare

HV-tränaren Ulf Johansson var irriterad när Jnytt nådde honom efter matchen.

– Respektlöst är ett jättebra ord. Jag förstår inte spelidén de hade, då blir jag irriterad. Jag tycker att det är respektlöst mot motståndare, domare och sig själva. Jag tycker att det är att nedvärdera sig själv. Det är inte att spela tufft. Det var rena rama fulhockeyn. Jag har inte upplevt det här mot något annat lag, det var därför jag blev så förvånad.

I slutet av matchen kom så den värsta händelsen, en händelse som ledde till att en SDE-spelare fick matchstraff för tackling mot huvudet.

Emily Nix fick sig en rejäl smäll mot huvudet och hon ådrog sig en befarad hjärnskakning.

– Vi håller koll på henne här, sa Ulf Johansson som berättade att Nix fanns med i spelarbussen på väg upp till Leksand där HV71 spelar i morgon.

Direkt efter den fula tacklingen och domarens beslut att ge matchstraff åt hemmaspelaren valde Ulf Johansson att ta time out, då återstod drygt en minut av matchen.

– Då visar man med handling att man inte tycker att det är okej. Det var mest ett missnöje mot dem.

SDE