Annons

– Väl inbäddat mellan Lockebos ängar och Lillåns dalgång hittar du Råslätt. Här trivs mångfalden, här bor Råslättsandan; välkomnande och äkta, skriver Vätterhem på sin webbsida. Men i ett mejl till 036student ger studenten Daniel Johansson en helt annan bild av området och menar att omgivningen kring gemensamhetslokalen Sockertoppen är allt annat än välkomnande.

Johansson skriver att sedan han flyttade till Råslätt 2015 har han bevittnat slagsmål och brinnande bilar. Johanssons fönster har blivit inslaget och han har själv blivit utsatt för stenkastning och behövt ta hand om en nedslagen person efter att ha bevittnat nedslagningen utanför sin egen lägenhet.

Vill flytta ifrån området

Annons

I en intervju med 036student berättar Johansson att han och flera andra studenter i området känner sig allt annat än trygga i sina hem på grund av alla incidenter.

– Jag känner mig absolut inte trygg här och nu vill jag inte utsätta mig för det här mer, säger Johansson.

Johansson berättar att han nu planerar att flytta från området. Området som han blev rekommenderad av Vätterhem när han ringde och frågade om Råslätt var lugnt och säkert.

– De berättade att mycket har förändrats och att de jobbar på att förbättra miljön, men det känns inte så. Råslätt borde inte rekommenderas som boende, säger Johansson.

Råslätt får toppbetyg från hyresgästerna

När 036student tar kontakt med Vätterhem kan marknadschefen Raymond Paska inte bekräfta bilden av Råslätt som farligt och osäkert. I den senaste hyresgästenkäten fick Råslätt utmärkta omdömen av sina hyresgäster, berättar Paska.

– Råslätt är i grunden ett tryggt område.

Daniel Johansson vill vara anonym och heter egentligen någonting annat.