Annons

Fotboll, Svenska cupens andra omgång
Råslätts SK - Djurgården IF 0-9 (0-3)
0-1 (4) Jones Kusi Asare, 0-2 (8) Stefan Batan, 0-3 (17) Sölvi Ottesen, 0-4 (57) Thiago Quirino, 0-5 (62) Thiago Quirino, straff, 0-6 (75) Nebojsa Marinkovic, 0-7 (77) August Bergman, 0-8 (79) Robbin Sellin, 0-9 (88) Tobias Forsberg.
Publik: 1 281, Stadsparksvallen.

Annons

Att det var ett lag från allsvenskan och ett från division 3 märktes från start på Stadsparksvallen. Råslätt uppträdde märkbart nervöst i början. Djurgården ledde med 2-0 redan efter åtta minuter och gjorde ytterligare ett mål i 17:e minuten.
- Vi är för nervösa och tagna av stundens allvar i början, suckar Michael Sjöqvist.

Enhandsräddning
Råslätt kom emellertid in i matchen efter gästernas tredje mål och hade fram till halvtidsvilan sin bästa period i matchen. Strax före pausen hade Barre Ibrahim den bästa chansen med ett farligt skott som enhandsräddades av Pa Dembo Touray i Djurgårdsmålet.
- Under de sista 30 minuterna i första halvlek spelar vi riktigt fin fotboll och utnyttjar att de slår sig till ro, säger Sjöqvist.
I andra halvlek gjorde Råslätt mål - men det blev bortdömt för offside. Efter det hade man inte en enda farlig målchans och ett effektivt Djurgården kunde göra ytterligare sex mål fram till slutresultatet 0-9.

"Eloge till Djurgården"
- Det är lite synd att det rinner iväg. Men jag vill ge en eloge till Djurgården, de håller ett oerhört högt tempo och ställer upp med sju-åtta ordinarie spelare.
Trots storförlusten var det muntra miner i Råslättslägret efter matchen.
- Det var livets match för en del spelare, och inramningen var fantastisk, säger Michael Sjöqvist. Nu vet vi vad som krävs för att hålla allsvensk nivå...
Petrit Burniku och Michael Pasuri var Råslätts bästa spelare mot Djurgården.