Annons

– Det är ju väldigt tråkigt att få se hur en vanligtvis fin idyll kan solkas ner av allmänheten, säger Karl-Axel till Jnytt.

Från kommunens sida är de medvetna om att nedskräpning sker i större utsträckning på sommaren.

Annons

– Vi har extrastädning hela sommaren och på fina dagar brukar vi ha en högre belastning. Men vi har mycket papperskorgar på stranden, säger Therese Evertsdotter på tekniska kontoret till Jnytt.

Kaptensbo som skräpats ner

Stranden som skräpats ner är den vid Kaptensbo på sydvästra sidan av sjön. Det är tydligt hur en papperskorg har fyllts till max och att badgäster då valt att lämna kvar sitt skräp på marken. Det är inte första gången Karl-Axel har upplevt problem med nedskräpning just här.

– Tyvärr är detta inget nytt, så den viktiga frågan som jag ser det är, hur kan man tillåta sig att förstöra?

– Det tyder på ett grundproblem i uppfattningen om hur vårt samhälle ska fungera, att alla gör rätt för sig. Inställning och attityder gör att detta kan fortsätta helt utan påföljd, menar Karl-Axel.

Therese Evertsdotter säger till Jnytt att kommunen vädjar till allmänheten att emellanåt ta hand om sitt skräp och att de städar i så stor utsträckning som möjligt. Om du som privatperson ser samma syn som Karl-Axel rekommenderar hon att du skickar en felanmälan via kommunens hemsida så de vet var det skräpats ner.