Annons

- Det finns säkert flera anledningar till att så många valde att bada på kommunens badanläggningar i sommar. Det fantastiska vädret är troligtvis den faktor som påverkat mest, men vi tror också att kommunens sommarlovssatsning bidragit till siffrorna. Alla 6-11-åringar fick under sommaren bada gratis tillsammans med en badande vuxen, säger Martin Gårlin, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Under perioden maj–augusti besökte 170 623 personer någon av badanläggningarna i kommunen. Det kan jämföras med 141 833 besökare under samma period 2017 och 136 643 besökare under samma period 2016.

Sticker ut

Det är särskilt maj och juni som sticker ut i besöksstatistiken. I juli och augusti minskade besöken, då var sjöarna rejält uppvärmda och kanske infann sig en viss badmättnad hos besökarna efter månader med konstant sol.

Annons

Brunstorp, som inte var öppet förra året genererade drygt 24 000 besökare och är den badanläggningen som har haft flest antal ungdomsbad i sommar. På Attarpsbadet och Kumlabybadet som hade öppet från mitten på maj till början på september, har trenden varit densamma:

Rekordmånga besökare i maj, många besökare i juni och en minskning av besökare i juli och augusti jämfört med 2016 och 2017. Norrahammar, som var öppet under större delen av sommaren, är det bad med minst antal besökare.

Har inte tappat

På Rosenlundsbadet har besökarna kunnat kombinera ute- och innebad. Men trots att större delen av anläggningen ligger under tak har Rosenlundsbadet inte tappat besökare, utan tvärtom haft fler besök än vanligt. Badet, som i år hade en stängningsvecka mindre än tidigare, har haft starka besökssiffror under hela sommaren.