Annons

Cecilia Larsson, rektor på Alfred Dahlinskolan, fick kännedom om misshandeln efter att en elev kom in till henne och berättade att det pågick ett bråk i parken mellan sporthallen och skolan.

– I dag valde vi att kontakta polisen. Vi skulle ändå ringa efter ambulans och valde då att kontakta polisen i samma veva. Men det är lite olika hur vi gör. Ibland avvaktar vi och ibland ringer vi och rådgör med närpolisen, berättar Cecilia Larsson.

Ett polisärende

Annons

Om själva händelsen säger hon att det är ett polisärende och att polisen ska reda i vad som har hänt. Inte heller vet hon hur det ha gått för tjejen som fördes till sjukhus.

– Jag vet att det var sex personer inblandade och att en fördes till sjukhus. En elev blev hämtad av sin pappa. Ingen av de inblandade har kommit tillbaka till skolan under dagen, men för de andra har det pågått lektioner som vanligt, säger Cecilia Larsson.

Hon berättar att det varit lugnt på skolan efter händelsen, men att man förstärkt med extra vuxna som ska finans till hands ifall någon elev vill prata om det inträffade.

– Ibland uppkommer dessa typer av bråk bara. Det var inget vi hade kunnat förutse. Det har inte förekommit något bråk innan.