Annons

Resia Travel Group redovisade en vinst på cirka 20 miljoner kronor under 2015. Nu meddelar företaget att man slår samman fem resebyråer med större enheter och därmed stänger dessa fem butiker. Detta för att bättre möta kundernas efterfrågan på specialister och en ännu tydligare och starkare digital närvaro, skriver reseföretaget i ett pressmeddelande.

Fem orter berörs

Annons

Arvika, Falkenberg, Jönköping, Katrineholm och Ängelholm blir orterna som berörs. Därmed blir butiken i Värnamo den som ligger närmast för Jönköpingsborna. Totalt omfattas 15 anställda varav tre i Jönköping.

– Vi gör det här för att kunna fortsätta vår positiva utveckling och förbättra vår lönsamhet. Det här beslutet är det bästa för både företaget och våra kunder som ställer allt högre krav på specialistkompetens och en högre tillgänglighet i flera kanaler, säger Bo Jakobsson, försäljningsdirektör på Resia AB, i ett uttalande.

”Allt mer kräsna”

Resia fortsätter sin kompetenssatsning som innebär att man går från säljare till specialister. Beslutet att stänga fem butiker och slå samman dessa med större enheter är en del av strategin att satsa på e-handel och utveckla de digitala kanalerna.

– Resenärerna och kunderna blir allt mer kräsna och söker upplevelser utöver det vanliga. Genom att låta våra medarbetare bli extra bra inom ett eller två områden vässar vi vår kompetens ytterligare och stärker vår position på marknaden. Vi kommer nu att inleda fackliga förhandlingar på de berörda orterna, säger Bo Jakobsson.