Många hade sett fram emot starten på SM-slutspelet, och på lördagseftermiddagen var det dags för HV71 och Färjestad att göra upp för första gången i den här kvartsfinalserien.

Det var även karriärens första slutspelsmatch för Linus Söderström, som återigen fick förtroendet i HV71:s mål.

Det blev dock värsta tänkbara start för Söderström. HV71 hade tagit kommandot i matchen och nästan allt spel i matchinledningen var i Färjestads zon. Men gästerna stack upp och gjorde mål på sin första chans i matchen.

”Dålig kommunikation”

Söderström lyckades inte få kontroll på pucken efter en sargstuds, och Marcus Nilsson höll sig framme och skickade pucken i mål.

– Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag kollade upp på Mikko (Lehtonen), och trodde att han skulle ta pucken och därför stod jag och väntade. Men sedan blev det en konstig studs i målburen, det var dålig kommunikation mellan oss och när jag väl märkte att jag skulle ta pucken blev det bara skit av det, konstaterar Söderström.

Det var egentligen Söderströms enda misstag i matchen. 20-åringen spelade upp sig, agerade stabilt de gånger som Färjestad skapade målchanser och kom totalt upp i 26 räddningar.

Njuter av slutspelet

– Det var en tajt match och så kommer det att vara under resten av serien. Vi hade mycket puckinnehav och mycket chanser medan Färjestad fick kontra mycket, säger Söderström, som njöt av atmosfären i en nästan slutsåld Kinnarps Arena.

– Det var fantastiskt bra. Det märks att Jönköping är en hockeystad. Det var jättekul att spela den här matchen, slutspelet är den bästa tiden på året.

Hur förändras dina vanor nu när slutspelet är igång?

– Det är inte mycket skillnad alls eftersom vi har spelat match varannan dag även många gånger i grundserien. Man är alltid inne i en bubbla, men nu förändras det. Nu får man verkligen utesluta sig från omvärlden och inte vara inne på sociala medier. Men det är det här man älskar, så det är roligt.

JnyttTV. Intervju med Filip Sandberg och presskonferens med båda lagens tränare.

Live-published photos and videos via Shootitlive