Annons

Svarttorps ridsällskap har arrenderat anläggningen på Ramsjöholm i 20 år och nu har Svarttorps Ridsällskap informerat sina medlemmar om att anläggningen har sålts. Det gör att ridskoleverksamheten läggs vilande efter vårterminen.

– Det här känns förstås jättetråkigt. Styrelsen fattade beslutet i går, men jag har vetat om det ett tag. Vi har försökt hitta ett annat ställe, men har ännu inte hittat något, säger Johanna Karlsson, ordförande i Svarttorps ridsällskap.

Andra generationen

Ridskolechef Martina Stigsson säger att det ligger ett tungt arbete framför dem med att försöka hitta någon ny plats att vara på. Samtidigt ska de få verksamheten att flyta undertiden.

– Det känns så fruktansvärt tråkigt för alla de barn och ungdomar som rider här. Då vi hållit på i 20 år är vi nu inne på andra generationen som kommer och rider här hos oss. Jag har varit aktiv hela tiden och jag hoppas verkligen att detta slutar väl, säger Martina Stigsson.

Annons

Förhoppningen är att föreningen ska kunna starta upp verksamheten igen, fast på en annan anläggning.

Hitta ny gård

Föreningen ska annonsera efter en ny gård att arrendera, alternativt att man hittar en bit mark i Lekeryd–Huskvarnatrakten där man kan bygga upp en ny verksamhet.

Johanna Karlsson kan inte uttala sig om chanserna att hitta en ny gård.

– Jag vet faktiskt inte om det är svårt att hitta en ny plats att vara på. Det handlar ju om att kunna uppfylla de säkerhetskrav som finns också. Vi har kollat runt i hopp om att hitta någon annan gård, men hittills har vi inte fått napp. Men den som känner till någon som arrenderar en gård som skulle kunna passa får jättegärna ta kontakt med oss, säger Johanna Karlsson.

Hästarna säljs

Föreningen har ett tiotal hästar i ridskolan. Dessa kommer att säljas av efter vårterminen är slut och de hästar som föreningen hyr kommer att lämnas tillbaka.

– Hästarna blir kvar här till 30 juni. Vi har ju många elever som är fästa vid dem. Allt det här känns bara så tråkigt, säger Johanna Karlsson.

Svarttorps Ridsällskap kommer att finnas kvar som förening och de tävlingar som är planerade under året kommer att genomföras som planerat.