Annons

I förra veckan skulle Peter Persson hålla i en visning för en större besöksgrupp i riksdagshuset. Men visningen fick avbrytas eftersom Persson var för berusad.

Enligt Aftonbladet kom riksdagsledamoten försent till visningen och när han väl dök upp tvingades två företrädare för partiet ta hand om honom. I stället fick andra personer sköta visningen.

– Jag har kunnat hantera det men förra veckan blev det för svårt och jag självmedicinerade. Det var ett misstag. Jag mår dåligt av hela situationen, säger Persson till JP.se, och uppger att han har mått dåligt en längre tid efter ett dödsfall i familjen.

Annons

"Jag har varit nere i djupt, djupt mörker men kravlar mig nu upp", säger Peter Persson.
Foto: Peter Gustafsson

"Varit nere i djupet"

På Aftonbladets om hur han tänker om framtiden svarar han:

– Jag kommer sjukskriva mig. Sedan får andra bedöma fortsättningen. Jag har varit nere i djupt, djupt mörker men kravlar mig nu upp.

Annelie Karlsson, gruppledare för Socialdemokraterna, säger till Aftonbladet att Persson nu får professionell hjälp.

– Det som hände är helt oacceptabelt. Vi företräder våra väljare och det är helt klart olämpligt att uppträda så i ett offentligt uppdrag. Frågan får hanteras både i det korta och långa perspektivet. Jag känner ett ansvar för honom som människa och vi ska hantera det så bra som vi kan med hänsyn till situationen, säger Carina Ödebrink, ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län, till JP.

64-årige Peter Persson har varit riksdagsledamot sedan 2010. Innan dess var han kommunalråd i Jönköping i 19 år.