Annons

Klädkedjan Indiska har haft en tuff julhandel, i ett pressmeddelande uppger man att man lider av sortimentsbrist och har nu ansökt om en rekonstruktion vid Stockholms tingsrätt, det uppger Di.se.
Indiska, som har över 100 år på nacken, har ett stort antal butiker i landet, bland annat en på Östra Storgatan i Jönköping. Indiska har i dag drygt 700 anställda. Bolaget har enligt Di.se dragits med förluster de senaste åren, 2014 redovisades en förlust på 6.5 miljoner kronor.

Rekonstruktion nödvändig
– Jag är övertygad om att Indiska har stor potential men för att kunna förverkliga den behöver vi tillsammans genomföra den förändringsplan som tagits fram och det är endast möjligt under en rekonstruktion”, skriver vd David Rönnberg, som tillträdde i december förra året, i pressmeddelandet.
Enligt Di så kommer bolaget att stänga olönsamma butiker. Det framgår inte om svenska butiker kommer att beröras men så sent som 2014 stängdes en olönsam butik i Stockholmsområdet.
– Det är mycket beklagligt att vissa medarbetare behöver lämna företaget men det är ett nödvändigt led i att säkerställa företagets framtid”, säger styrelseordförande Patrik Tillman i pressmeddelandet.