Matchuret stod på 17.42 i första perioden när fick HV71:s Chris Campoli matchstraff sedan han knockat Modos Peter Öberg. Öberg låg länge orörlig på isen och fick ledas ut i omklädningsrummet med en befarad hjärnskakning. Tacklingen skedde blindside och pucken var inte i närheten.

Annons

Uppgraderades
Campoli fick i det första skedet game penalty, den lägre graden av matchstraff, men efteråt har det uppgraderats till match penalty. Det ger automatiskt en matchs avstängning, och 31-åringen riskerar att bli borta från matchspel betydligt längre än så.
– Det var en tackling i huvudet och killen blev skadad. Händelsen har anmälts till disciplinnämnden, säger Mikael Nord, en av två huvuddomare.
Campolis tackling var det stora samtalsämnet efter matchen, och lagens tränare fick givetvis frågor om hur de ser på situationen.

”Klockrent mot huvudet”
– Jag har sett den på video, och tacklingen är inte mot huvudet. Men man kan diskutera om han ska tackla där, säger HV71:s Johan Lindbom.
Kollegan i Modo, Andreas Johansson, var desto mer tydlig med vad han tyckte:
– Den sker blindside och tar klockrent mot huvudet. Han var helt borta och det är inget att prata bort. Det var fult och det ska bli det straff det blir.
– Öberg själv kommer inte ihåg så mycket. Vi får se om han kan följa med resten av laget hem.

”Hoppas han är okej”
Chris Campoli hade lämnat Kinnarps Arena när Jnytt kom till omklädningsrummet, men till Sportbladet säger han:
– Jag vet vad ni kommer att fråga mig om. Men jag har inte sett tacklingen igen efteråt, så jag kan inte kommentera den. Men jag kan säga det här. Nummer ett, jag hoppas att han är okej. Nummer två, mitt mål var inte att skada honom. Jag siktade inte på hans huvud och jag försökte få stopp på fötterna. Om du tittar på mina fötter så är jag säker på att du kan se att jag försöker få stopp med min högerfot. Jag tror inte att jag träffade honom så… jag är säker på att han fick en smäll i huvudet på något sätt, men jag vet inte om jag träffade honom. Det är allt jag kan säga.
HV71 redde ut det fem minuter långa numerära underläget som matchstraffet förde med sig och vann sedan matchen med 3-0.

Reagerade starkt
Dagen efter händelsen skrev Peter Öbergs sambo ett känslosamt inlägg på Facebook, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda. Hon uppger att parets son Alfons reagerade starkt när han såg sin pappa bli skadad.
"Bra att du lever för att jag Älskar dig så mycket pappa. Hinner du spela mer denna säsong? Du är bäst i hela världen pappa. Kom hem nu. /Din Alfons”
Lina fortsätter:
"Om han kan se sin pappa spela fler gånger denna säsong eller fler gånger överhuvudtaget vet inte jag just nu. Men jag önskar att dessa tacklingar ska bestraffas ännu hårdare, det ska inte vara värt att förstöra någon annans liv. Eller var det värt det Chris Campoli?"

SHL