Annons

Nu ligger Rosa villan på Vätterstranden i Jönköping ute till försäljning igen. Tekniska nämnden har beslutat att fastigheten på Östra Storgatan ska säljas i befintligt skick.

Men det finns villkor.

Aktivitet och rörelse

”Kommunen säljer endast fastigheten till någon som främjar ökad aktivitet och rörelse och/eller ökat friluftsliv vid Vätterstranden. Verksamheten som ska bedrivas ska ha publika inslag och bör av sin natur lämpligen vara lokaliserad i närheten av de sand- och gräsytor och det vatten som Vätterstranden bidrar till”.

Visning av Rosa villan hålls den 2 och 8 mars.

Annons

Rosa villan, med dess fantastiska läge vid Vätterstranden, har stått tom sedan 2013 då Jönköpings dykarklubb lämnade lokalerna. Flera intresserade köpare har hört av sig till kommunen, bland annat restaurangbolaget Tabole samt Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF.

För billigt

Båda fick nej. En av anledningarna var att man inte ville betala mer än cirka 500.000 kronor för huset medan kommunen räknar med en miljon i försäljningspris.

Dessutom var kommunen inte helt överens om vad man ville att den nye ägaren ska använda fastigheten till. Detta är nu reglerat.

Rosa villan behöver också restaureras och repareras, en kostnad på cirka en miljon kronor som köparen får stå för.