Den 21 april är det dags igen för Jönköpingsgalan. Och precis som vanligt delar Jnytt ut det, i våra ögon, tyngsta priset när Årets Idrottsprestation ska delas ut.

Förra året gick priset till världsmästarinnan i ju jutsu, Diana Halldén. Och det var Jnytts läsare som tyckte att Diana skulle vinna.

Årets Idrottsprestation är alltså folkets röst. Det är ni som bestämmer vem eller vilka som ska stå på scenen den 21 april och ta emot priset.

Nedan följer en kort presentation av årets kandidater:

Emma Gullstrand, simhopp

Hade ett fantastiskt 2017 då hon vann inte mindre än sex guld i nordiska mästerskapen, varav fyra i seniorklassen. Utöver detta vann hon bland annat SM-guld.

Gustav Salminen, konstflyg

Efter tio dagars tävlande i Polen stod det klart att Gustav Salminen från Kaxholmen blev världsmästare i konstflyg. ”Overkligt”, tyckte Gustav efter triumfen.

Annons

Henrik Marvig, paracykel

Världsmästare i linjeloppet i paracykel-VM som avgjordes i Sydafrika. Lyckades bärga guldet trots en krasch där han tappade mycket tid till tätcyklisterna.

HV71 Herr

Svenska mästare igen efter att ha besegrat Brynäs i den avgörande SM-finalen där Simon Önerud blev stor matchhjälte.

HV71 Dam

Tog sig sensationellt och mycket överraskande till SM-final där dock Djurgården blev för svårt i en stenhård finalserie.

Jönköpings IK

Lyckades med bedriften att kvala upp både herrlaget och damlaget till SSL. Därmed är JIK i en unik skara som har både herr- och damlag i högsta serien.

Jönköpings SS

Hade på nytt ett fantastiskt år. Inte nog med att man utsågs till Sveriges bästa simklubb, man fick även utmärkelsen Sveriges bästa idrottsklubb, i hård konkurrens med Malmö FF.

Kristine Almroth, styrkelyft

Vann guld på EM och passade på att sätta ett nytt prydligt europarekord i styrkelyft. Därmed motsvarade topprankade Kristine de högt ställda förväntningarna.

Victor Johansson, simning

Satte nya svenska rekord på löpande band under 2017 och raderade bland annat ut simlegendaren Anders Holmertz 27 år gamla rekord.

William Andersson, motocross

Trots en skadad axel som höll honom borta från all träning under en månad bet han ihop och vann junior-SM i motocross.

Läser du i appen? Klicka här!