Annons

Ryttarna kom från såväl Linköping och Vimmerby som Göteborg och andra platser runt omkring Jönköping. JFK själva hade cirka 20 ekipage som deltog i söndagens hopptävling. Tre av ryttarna från den lokala klubben var med och slogs om en plats till Scandinavium.

Höjden på hindren varierade från 60 centimeter upp till en meter beroende på hästens storlek.

Från cirka åtta år

– 200 starter i en lokal regional tävling i december är ganska mycket. Vi har kval i Sverigeponnyn, som är för C-ponnyekipage där fem ekipage får möjlighet att starta i februari i Scandinavium horse show i till Göteborg, berättar Veronica Nore, tävlingsledare och ordförande i tävlingssektionen i JFK.

Den yngsta deltagaren var cirka åtta år.

– När så unga personer är med och tävlar har de oftast kunniga föräldrar som själva rider och som stöttar barnen. De kanske har egna tävlingshästar som vilar då det är lågsäsong och som nu är här med barnen, säger Veronica Nore.

Annons

Söndagens tävling blev den sista för året för JKF och nu laddar de för en ny tävlingssäsong som drar igång i februari.

Godis till barn och häst

Malin Hegestrand, åtta år, vann den första klassen i Lätt D med sin B-ponny Drumdoit Maisy. Efter att ha fått ta emot rosetten blev det ett ärevarv i galopp. Godis delades ut till såväl häst som ryttare.

– Jag har ridit sedan var var fyra år och det är första säsongen som jag tävlar. Det här blev första vinsten, konstaterar Malin Hegestrand nöjt.

Klara Mattsson, åtta år från Aneby, tävlade med hästen Calippus White Socks, som till vardags gick under namnet Loppan.

– Det gick bra i tävlingen. Jag har ridit i minst tre år. Storasyster är också med och tävlar. Vi har tidigare haft hästen ihop, men nu är det min, berättar Klara Mattsson.

Klara Mattsson har ridit i över tre år och hade gjort sin häst fin inför tävlingen.
Foto: Rebecca Staf

Klara Mattsson, åtta år, tävlade med sin häst Calippus White Socks. Hästen kallas dock för Loppan.
Foto: Rebecca Staf

Malin Hegestrand var nöjd med dagens tävling. Det var första gången hon vann en hopptävling med sin häst.
Foto: Rebecca Staf

Malin Hegestrand och B-ponnyn Drumdoit Maisy vann sin klass i klassen Lätt D.
Foto: Rebecca Staf

Veronica Nore, tävlingsledare och ordförande i tävlingssektionen, berättade att det var hård konkurrens om platserna till Scandinavium horse show. Här står hon tillsammans med Field Side free Spirit.
Foto: Rebecca Staf

200 ekipage deltog i helgens tävling, varav cirka 20 ryttare var från hemmaklubben.
Foto: Rebecca Staf

I filmen syns Felicia Persson från JFK med hästen Esse Goblett rida på banan och Malin Hegestrand med Drumdoit Maisy rider ärevarv efter vinsten.