Annons

Jnytt har tidigare berättat att Fanny Rask lämnar HV71 och Jenni Asserholt slutar. Andra som lämnar HV71 är Selma Aho (slutar), Alexis Joyce, Wilma Nilsson, Selina Aho, Madeleine Ericsson, Claudia Kepler, Sabina Eriksson och Maja Jakobsson (slutar).

– Spelare som betytt mycket för HV71 och som nu går vidare i sina karriärer, antingen på eller utanför isen, och vi önskar dem lycka till, säger Peter Ekelund GM i HV71, i ett pressmeddelande.

Första nyförvärvet klart

Sanni Hakala är en av spelarna som finns med i truppen nästa säsong.
Foto: Adam Jönsson

Sedan säsongsslutet har Alba Gonzalo och Jessica Healey förlängt sina kontrakt med HV71. Klubben har också gjort klart med säsongens första nyförvärv. Det handlar om den amerikanska forwarden Julia Tylke, som närmast kommer från collegehockey på St Cloud State University, som nu kommer att spela i HV-tröjan nästa säsong.

Annons

–Julia är en rivig forward som vi fått bra scoutingrapporter om och kommer tillföra mycket till vår lag, säger Peter Ekelund i pressmeddelandet.

Ny assisterande tränare

På ledarsidan har HV71 förstärkt till kommande säsong då Joakim Engström ansluter från Djurgårdens IF och blir ny assisterande tränare till Lucas Frey.

Kontrakten går ut med Ida Helmersson, Isabelle Palm, Michelle Claesson och Riikka Sallinen, men där pågår fortfarande diskussioner om eventuella förlängningar. Peter Ekelund uppger att det nu jobbas intensivt med förlängningar och förstärkningar till damtruppen. L

HV71:s damtrupp just nu

Målvakter:

Alba Gonzalo, kontrakt 19/20

Backar:

Linnéa Andersson, kontrakt 19/20..

HV71:s damtrupp just nu

Målvakter:

Alba Gonzalo, kontrakt 19/20

Backar:

Linnéa Andersson, kontrakt 19/20

Maja Beverin, kontrakt 20/21

Rosa Lindstedt, kontrakt 19/20

Jessica Healey, kontrakt 19/20

Sabrina Zollinger, kontrakt 19/20

Forwards:

Jenny Antonsson, kontrakt 19/20

Thea Johansson, kontrakt 20/21

Julia Tylke, kontrakt 19/20

Sanni Hakala, kontrakt 19/20

Felizia Wikner Zienkiewicz, kontrakt 19/20

Läs även:

Relaterat: Få senaste nytt med Jnytts app