Annons

Sverigecupen är en stor ungdomsturnering i handboll och det här året var det spelare födda 2004 som gjorde upp. I Småland/Blekingen norra fanns det gott om spelare från Jönköpingstrakten.

I flicklaget var 12 av 17 tjejer från Hallby eller Bankeryd. Gabriella Fredriksson, Kajsa Skogh, Linnéa Fagervold, Sophie Johansson och Thea Kylberg var med från Hallby. Från IFK Bankeryd var Ella Hellman, Ellen Holmgren, Emma Beskow, Felicia Westin, Hanna Joneman, Matilda Svenson och Norah Lagerkvist med.

I det första gruppspelet vann Småland/Blekinge mot Södermanland, men blev besegrade av Skåne Gul. Efter att ha slutat tvåa både i den gruppen samt i gruppspel två väntade placeringsmatcher. Efter en vinst och en förlust slutade laget tia.

I pojklaget var 7 av 17 spelare från Jönköping. Linus Gustafsson, Viggo Karlsson och Viktor Bjerklin från Hallby, samt Emil Danielsson, Erik Swenlert, John Åsebrant och Leo Rohdén från Bankeryd.

Annons

Laget slutade tvåa i sin grupp i det första gruppspelet. I det andra gruppspelet blev laget trea i gruppen och efter seger i en placeringsmatch mot Uppland slutade de på plats 11 i turneringen.