Annons

De gjorde en finfin säsong förra året, men i år har det inte gått bra för RSK. Laget har huserat i botten hela säsongen och nu är degraderingen nära.

På lördagen blev det förvisso poäng, laget spelade 1-1 borta mot Nosaby. Råslätts mål gjordes av Abdulahi Hussein.

När det nu återstår tre omgångar är det dock åtta poäng upp till säker mark för Råslätt.

HFF förlorade

För HFF-damernas del i division 1 så är kontraktet sedan en tid tillbaka säkrat. Nykomlingen har gjort en imponerande säsong efter de inledande förlusterna och har därefter spelat riktigt bra där derbysegern mot Mariebo är säsongens stora höjdpunkt i seriespelet.

När den näst sista matchen spelades på lördagen blev det förlust mot Lindö FF. Lina Gasslander gav HFF ledningen i den första halvleken, men Lindö FF skulle svara för en sen vändning i den andra. Det matchavgörande målet kom på stopptid och är av stor betydelse för Lindö FF som i och med segern ser ut att klara nytt kontrakt i serien.

Annons

Tenhult lever

I division 3-fotbollen på herrsidan står det som bekant redan klart att IK Tord vinner serien. Därför saknade deras förlust mot Skärblacka betydelse. Matchen slutade 1-0 till Skärblacka.

Betydelselös var däremot inte Tenhults match, TIF som ju kämpar för nytt kontrakt. Och på lördagen vann de med hela 5-1 Mjölby. Adam Rubin gjorde tre mål, Gabriel Andrén och Gentonis Gjikokaj varsitt när TIF vann. Segern innebär att laget har chansen att åtminstone säkra en kvalplats i den sista omgången.