HV71 hade ett frivilligt ispass vid lunchtid, men det var bara ett tiotal spelade som gick på is. De övriga körde träning i gymmet eller tog en promenad.

Dessutom gick spelare och ledare igenom den mindre lyckade insatsen i final två.

– Vi är väldigt missnöjda med genomförandet av matchen. De fick en bra start på matchen, men första perioden var nog vår sämsta för säsongen. Det finns inga ursäkter – det var för dåligt. Vi kom tillbaka där vi vill vara i tredje, men det räckte inte.

Hur kommer det sig att ni inte kommer upp i bättre nivå när det är SM-final?

Annons

– Det är en bra fråga. Vi vann första matchen utan att spela bra, och det gick kanske för lätt. Vi får inget gratis utan måste vara villiga att betala priset. Det kan vi göra mycket bättre, och det har vi snackat om.

”Varit väldigt ojämna”

Finalserien går vidare i Kinnarps Arena på torsdagskvällen, och hemmaplan ser ut att ha betydelse. HV71 har till exempel vunnit samtliga sex slutspelsmatcher hemma i Jönköping.

– Det har visat sig hela tiden. Vi känner oss bekväma här och har ett stort självförtroende. En bra inramning och stödet från läktarna ger oss en extra skjuts, säger Lindbom.

Vad är det ni behöver höja spelmässigt?

– Vi har varit väldigt ojämna i den här finalserien, och det visade sig ännu tydligare i går. Det kommer motgångar längs vägen och det gäller att hantera det på ett bättre sätt. Skalar man ner det handlar det om att vinna närkamper, puck, din markering och så vidare.

Frågetecken för ”PW”

Om man tolkar Johan Lindbom rätt blir det inte några större ändringar i laget, trots den slätstrukna insatsen i Gavlerinken Arena.

– Vi har bredden och vi känner inte att vi behöver ändra för ändrandets skull. Vi har spelat bra under längre tid, så jag tror inte att det sitter där, säger han.

Målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel har missat de två första finalerna på grund av en underkroppsskada på träning i påskhelgen. Om han finns med i matchtruppen avgörs först under torsdagen.

JnyttTV. Hör vad Simon Önerud säger inför final tre.