Annons

Fem dagar med det mobila livet i centrum har passerat på Elmia Husvagn Husbil, Nordens största mässa för det mobila livet.

I ett pressmeddelande meddelar arrangören att antalet besökare uppgick till 35 800. Det är en ökning jämfört med i fjol, då besöksantalet var 34 502.

Antalet utställare var i år fler än någonsin tidigare, med över 150 utställare på plats.

– Vi som arrangör är glada att konstatera att intresset för det mobila livet fortsätter att vara starkt. Det ger oss och branschen en bra grund inför framtiden när det gäller att attrahera nya kunder in i det mobila livet, säger Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil, i pressmeddelandet.

”Anpassar sig”

Även om försäljningen av nya husbilar har bromsat in till följd av den nya beskattningen på husbilar är framtidstron stark i branschen. Det visar en branschundersökning som Elmia Husvagn Husbil har genomfört bland Sveriges största återförsäljare.

Annons

– Elmias undersökning visar att branschen anpassar sig till den nya lagstiftningen. Branschen tror till och med på en svag återhämtning redan i år. Men innan vi är tillbaka på de höga siffrorna vi har haft de senaste åren, dröjer det ytterligare några år, säger Tomas Haglund, ordförande för Husvagnsbranschens Riksförbund.

Nästa års upplaga av mässan arrangeras 9-13 september 2020.