Överenskommelsen innebär att hyran höjs med 5,30 kronor per kvadratmeter. För de som bor i en tvårummare på 55 kvadratmeter ger det en ökning med 24 kronor i månaden, för de som bor i en trea på 65 kvadratmeter betyder det 29 kronor i ökning medan det blir en ökning med 33 kronor för de som bor i en 75 kvadratmeter stor fyra.

– Den låga hyreshöjningen är resultatet av ett mycket målmedvetet arbete med att kostnadseffektivisera vår verksamhet och optimera våra processer samtidigt som servicen mot hyresgästerna ständigt förbättras. Serviceindex för 2017 är det bästa någonsin hos Vätterhem, 88,1 procent, säger Thorbjörn Hammerth, vd på Vätterhem, i ett pressmeddelande.

"Märkas för våra hyresgäster"

Vätterhem meddelar även att arbetet fortsätter oavbrutet med att dra fördel av det gynnsamma ränteläget men också hitta ytterligare förbättringar och kostnads-besparingar för att motverka höjda taxor och avgifter.

Annons

– Vårt småländska sätt att förhålla oss till kostnader ska komma våra hyresgäster till gagn. När verksamheten går som bäst ska detta märkas för våra hyresgäster genom just mycket små hyreshöjningar, säger Thorbjörn Hammerth.