Annons

JIK leder med 1-0 i matcher eftersom det blev seger med 6-4 i det första kvalmötet i Arenan i Idrottshuset i lördags.

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska Superligan, match 2:3

Djurgårdens IF IBS-Jönköpings IK

Avslag: 19.15..

Matchfakta

Innebandy, Kval till Svenska Superligan, match 2:3

Djurgårdens IF IBS-Jönköpings IK

Avslag: 19.15, Eriksdalshallen.

JIK leder med 1-0 i matcher.

– Det var tajt och jämnt och det kunde ha gått åt vilket håll som helst. Men det är så det ska vara. De har många stora och spelskickliga spelare som är skottglada, och de skapade en del lägen, säger tränaren Niklas Pålsson.

Pålsson har en bra känsla inför onsdagskvällens returmatch i Eriksdalshallen i Stockholm.

”Mer avslappnat”

– Det känns riktigt bra. Det var mer nervöst inför den första matchen, nu är det mer avslappnat. Vi vet vad vi kommer att möta och vi har inte samma press när vi spelar på bortaplan, säger han.

Annons

Trots att säsongens viktigaste match väntar använder sig JIK av samma upplägg som vanligt.

– Det är som vilken match som helst. Vi tränar kvällen före match och åker till Stockholm vid lunchtid, så det är inget extra på så sätt. Vi är trygga med det upplägget, säger Pålsson.

– Vi har haft ett bra grundupplägg och har fokuserat match för match, och det sitter i bakhuvudet. Vi är noggranna i förberedelserna och vi tränare behöver inte lugna ner någon.

Måste vinna

Djurgården måste vinna för att inte drömmen om SSL ska vara över. Vid seger för stockholmarna blir det en tredje och avgörande match i Jönköping på lördag.

– Jag tror att matchbilden kommer vara ganska lik den i lördags. Vi får räkna med att Djurgården kommer gå fram på ett mer desperat sätt och att vi inte kommer ha lika mycket boll över 60 minuter. Man kan inte ändra hur mycket som helst inför en match, men jag tror att de kommer gå lite mer framåt, säger Niklas Pålsson.

JIK är skadefritt bortsett från Simon Hedin och Rasmus Svensson, som båda saknas sedan tidigare.

Jnytt livechattar från matchen med start klockan 19.00.